/nuit_ecolo_2018

georganiseerd door Ecolo Groen Jette

IETS KLEINS OM TE ETEN
Rond 19u30 zorgt de food truck "Les Remorcœurs" voor lekker eten en kan u iets drinken aan de bar van het museum.
CONCERT VAN DE GROEP PANG
Rond 20u volgt een optreden van de groep PANG. Niet te missen ! Muziek, ecologie en humor gaan perfect samen.
PANG brengt de duurzame alternatieven op een onverwachte en ongecompliceerde manier.
DANSAVOND
Het feest gaat door tot middernacht met muziek van DJ, Xavier.
NATURE EN HERBE VOOR DE KINDEREN
Ook je kinderen zijn welkom op ons feest. Van 19 tot 22u zorgt Nature en Herbe voor animatie.
EN DAT ALLES GRATIS!
(Je betaalt enkel wat je eet en drinkt.)

INFO: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenement fb

 

 

Thierry_zeno

Als onderdeel van het finnisage weekend van onze internationale thematentoonstelling « Varkens in de moderne en hedendaagse kunst II», organiseren we 2 filmnamiddagen :

Dujardin_Overview

CATALOGUS PRESENTATIE Filip Dujardin - OverviewBOEK PRESENTATIE Mille et une boîtes van Bruno Manster

GRATIS TOEGANG

 

Filip Dujardin – Overview, recent gepubliceerd in Polen, is het aandenken in tekst en beeld van de voorbije tentoonstelling. De expo werd eerst getoond in het centrum voor hedendaagse kunst BWA in Katowice (Polen), van 23 februari tot 15 april 2018, en nadien in het Atelier 34zero Muzeum van 28 april tot 15 augustus 2018. Deze viertalige (FR / EN / NL / PL) publicatie etaleert zowel de talrijke architecturale ficties uit het oeuvre van Filip Dujardin als het stedelijk project dat specifiek werd ontworpen voor het cultuurpark van het Atelier 34zero Muzeum.

Prijs: 35€

 

Mille et une boîtes van Bruno Manster is een boek dat, met de nodige humor, ingaat op de relaties die de mens onderhoudt met ‘dozen’. In zijn neo-patafysische essay schrijft hij over de antropologie als "een Jetse universele wetenschap van ruimtelijke, door de mens uitgevonden, oplossingen die het hoofd moeten bieden aan een existentiële problematiek". De wetenschapper en filosoof demonstreert op briljante wijze hoe ons universum bestaat uit talrijke dozen, van oneindige grote dozen tot oneindige kleine.
De mensen slapen niet graag onder de blote hemel wanneer ze niet op vakantie zijn. Daarom bouwen ze dozen per honderdduizenden, waarin ze schuilen om te eten, te slapen, te neuken of te werken. Ze plakken die dozen aan elkaar in lange slierten, stapelen ze op tot duizelingwekkende hoogtes. En wanneer het landschap helemaal is gevuld met dozen, tot in de hemel en tot aan de horizon in alle richtingen, dan noemen ze dat een stad.
In zijn boek beschouwt Bruno Manster de menselijke dozenliefde doorheen het literaire prisma van de patafysica: "Waarom zoveel dozen?"

Prijs: 12€

 

Bruno_Manster

 

Galerie_des_portraits_2006 editie 2006

In het kader van de tentoonstelling "Galerij van de portretten", gepresenteerd aan onze tuin van 15/09 tot 14/10/18, nodigt Atelier 34zero Muzeum u uit om deel te nemen aan de projectie van de twee films "Galerij van de portretten 2006" en "Galerij van de portretten 2018", donderdag 11 oktober om 18u30.

Galerie_des_portraits_2018 editie 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gatz_boek

 

GRATIS TOEGANG

Molenbeek/Maalbeek. Een Brusselse vertelling, het meest recente boek van Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel.

In boek wil Sven Gatz en inzicht verschaffen over wat Brussel echt is door het woord te geven aan zeven mensen die vertellen over hun relatie met de hoofdstad. Hij schrijft met een open geest tegenover liefhebbers en tegenstanders maar verbergt zijn genegenheid voor de stad op geen enkele pagina.Sven Gatz houdt van zijn stad die ten spijt na 22 maart 2016 nooit meer hetzelfde zal zijn. De namen Maalbeek en Molenbeek zullen blijven herinneren aan de gruwelijke aanslag in het metrostation en de gemeente waar het kwaad werd beraamd. Met zeven verhalen geeft Sven Gatz uiting aan een waaier van herkenbare emoties die tijdens die beruchte dag allicht ook de lezer parten speelde.

Het wordt een boeiend, tweetalig, interview waarin de minister zijn ervaringen en bevindingen in een gemoedelijke sfeer en cultureel kader zal exposeren.