Debat-14/10/17-11u

debat_art_censure

Debat "Censuur binnen de moderne en hedendaagse kunst"

Doorheen de hele geschiedenis, onder alle heersende machten en waar ook ter wereld wordt censuur aangetroffen. De motivaties verschillen maar blijkbaar denken enkele mensen te weten wat kunst mag zeggen of niet, mag tonen of niet. Doorheen de eeuwen hebben vele kunstenaars, en zeker niet de minste, op de beklaagdenbank moeten plaats nemen. Zo ook Atelier 34zero Muzeum dat, door een kleine conservatieve minderheid van de goede Jetse bevolking, censuur werd opgelegd. Hun gebrek aan humor en nieuwsgierigheid verlamt het publieke debat.

Lees meer...

Hoe de politie van het arrondissement Brussel-West zich bezighoudt met hedendaagse kunst in Jette

wodek

De avonturen van Wodek tegen de censuur gaan gewoon door! Deze keer werd ik gevraagd door de politie van de zone Brussel-West om mezelf te komen uitleggen over ons sociaal kunst programma. In het proces-verbaal van mijn verhoring heb ik sterk benadrukt dat het eerste doel van een onafhankelijke culturele instelling zoals Atelier 34zero Muzeum is om kunstwerken te tonen. In dit perspectief, laat deze vorm van Social Art werken bestaan ​​in de openbare ruimte die willen een bijdrage leveren aan de discussie over de plaats van kunst in onze samenleving.


Vriendelijk en cultuurlijk,


Wodek
président – concierge

 

 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

La Ruche qui dit Oui!

laruchequiditoui

Iedere woensdag tussen 17u en 19u ontvangt Atelier 34zero Muzeum 'De bijenkorf die ja zegt!'. Het principe is simpel, doeltreffend en lekker: uw ijskast voorzien van gezonde, ecologische en smakelijke producten van lokale producenten. De filosofie van dit project rijmt met onze wens tot samenwerking in een familiaal en gezellig kader.

Praktisch gezien volstaat het uw bestelling door te geven vóór zondag op de website van www.laruchequiditoui.fr/5021 en uw mand te komen ophalen in Atelier 34zero Muzeum op de daaropvolgende woensdag. En als u dan toch hier bent, waarom niet onze tentoonstellingen bezoeken of genieten van een bezoekje aan onze zonovergoten tuin?

 

Subcategorieën