Naast de tentoonstelling van de collectie en de nieuwe sociologische banieren, wijdt het Atelier34zero Muzeum ook een presentatie aan het werk van de Belgische beeldhouwer Jacques Talmar (1927-1997). Talmar, geboren in Brussel, was een productieve beeldhouwer die werkte in brons, terracotta, gips en lood.

Vernieuwend in zijn behandeling van het menselijk lichaam, kunnen de rondingen van zijn creaties echo's van de werken van Nikki de Saint-Phalle, Fernando Botero of Aristide Maillol. Door de nadruk te leggen op de weelderigheid en rondheid van het menselijk lichaam, laat Talmar in zijn werk een spel toe van voorbijgaande krommingen en tegenkrommingen, met een zeldzaam gevoel voor volume. Deze zwaarlijvige lichamen zijn het resultaat van een satirische - zelfs ironische - benadering van het onderwerp; de beeldhouwer amuseert zich ook graag met de Franse taal, zoals blijkt uit een van zijn beelden getiteld "Les trois grasses".

Naast zijn carrière als kunstenaar was Jacques Talmar ook 36 jaar lang docent aan de Academie voor Schone Kunsten van Sint-Joost-Ten-Node. Met deze tentoonstelling willen wij de aandacht vestigen op het werk van een productieve lokale beeldhouwer die zijn passie heeft doorgegeven en verschillende generaties beeldhouwers heeft gevormd.


Tentoonstelling zichtbaar van 17/07/2021 tot 13/03/2022

Volwassenen ticket: 10 euro