keith_boadwee_pink_poppies_room

24/6 – 31/8/17

Verlengd tot 24/9/17

Vernissage 23/6/17 – 19u

Postvernissage 24/9/17 - 12u

Atelier 34zero Muzeum presenteert het werk van de hedendaagse kunstenaar Keith Boadwee (geboren in Meridian, Mississippi, 1961, woont en werkt in Emeryville, Californië).
Zijn werk is zowel ernstig als vrolijk. Ernstig wanneer het de canons van de westerse schilderkunst bevraagt en conceptuele kunst met performance confronteert of wanneer het in dialoog komt met Otto Muehl's Weens Actionisme of Jackson Pollock’s ‘action painting’ en abstract expressionisme. Maar zijn werk is ook vrolijk. In feite is humor bijna altijd aanwezig in zijn kunstwerken evenals verwijzingen naar de populaire cultuur en queer esthetiek.

De tentoonstelling volgt op een artistieke residentie in het Atelier 34zero Muzeum en beklemtoont de sleutelrol die het lichaam speelt in de multidisciplinaire praktijk van Keith Boadwee. Door de figuur van het lichaam en het terugkerende gebruik van zijn eigen lichaam in zijn werken, ontdekt de kunstenaar zijn fascinatie niet alleen met het lichaam maar ook met seks en abjectie. Daarmee stelt hij de ideeën van goede smaak en gemak in vraag en daagt hij het dominante heteroseksuele paradigma uit. Bijgevolg presenteert de tentoonstelling nieuwe "lavement-schilderijen" van papavers die gerealiseerd werden tijdens de kunstenaarsresidentie. Het publiek zal ook een selectie van zijn vroegere werken ontdekken: foto's, films, tekeningen en collages - waarvan er sommige nog nooit eerder zijn tentoongesteld.

  

 

 

 

logojettelogoRegionBruxelles_2013loterie_nationalelogo fwblogo_cocof

 

logo_fiatlogoChimaylogoVedettlogo_westmallelogo_maes

 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer