CUT – WOJTEK PUSTOŁA

Tentoonstelling geopend van 27.03 au 06.06.2021 Vernissage 27.03.2021, 12:00

Over een twintigtal kilometer in de Apuaanse Alpen, boven het kleine Italiaanse stadje Carrara, verbergt zich een steen die, dankzij zijn vlekkerige textuur en afhankelijk van zijn kwaliteit, schommelt tussen zuiver wit tot verschillende grijstinten: Carrara marmer. Wojtek Pustoła, geboren in 1980 in Warschau, is beeldend kunstenaar, filmmaker, beeldhouwer en decorontwerper. Hij studeerde beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Warschau en Intermedia aan de Universiteit voor Kunsten in Poznań. Pustoła heeft een karakteristieke minimalistische stijl ontwikkeld, die zichtbaar is in zijn sculpturale, scenische, cinematografische en performatieve werken. Hij is de auteur van marmeren sculpturen, die hij maakt met behulp van een directe snijtechniek, ongebruikelijk voor steen. Deze monografische tentoonstelling schetst de geschiedenis tussen de kunstenaar en zijn favoriete materiaal, marmer.

Prijs: 10 euro

Een week lang, van 5 tot 9 april 2021, nodigt Charlotte Lavandier kinderen uit om hun creativiteit te ontwikkelen door te experimenteren met het materiaal en stimuleren van hun nieuwsgierigheid naar hedendaagse kunst. Zo komen de kinderen in aanraking met verschillende materialen en ontdekken ze technieken om te maken en tentoon te stellen. Op het programma: collectieve installatie, beeldhouwkunst in evenwicht, creatie van miniatuur-universums, of werken met collage en tekening.

Prijs van de workshop: € 100, - (ter plaatse te betalen) voor 5 dagen. Van 5 tot 9 april 2021, van 9.00 tot 16.00 uur

Belangrijk: er zijn geen middagmaaltijden, dus vergeet niet om een ​​picknick voor uw kinderen te plannen!

Mis de laatste kans niet om de SKO-tentoonstelling in atelier34zero Muzeum te zien! Zaterdag 13 maart vanaf 12.00 uur nodigt het museumteam u uit voor het einde van de tentoonstelling. Kom en vier en ondersteun hedendaagse kunst met een meeneem cultuurglas of heerlijke Jetto-Poolse specialiteiten!

Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur begeleidt Charlotte Lavandier, beeldhouwster opgeleid in de ateliers van La Cambre in Brussel, de kinderen naar een verkenning van het materiaal, de driedimensionele en picturale technieken : gipsen afgietsels, tekeningen op groot formaat, het maken van wassen beelden, het modelleren van klei, , het maken van maskers en hoeden, enz.

40 euro per maand (+10 euro jaarlijkse verzekering).

Elke woensdagmiddag (behalve schoolvakanties), van 14.30 tot 17.00 uur.